diumenge, 23 d’octubre del 2016

Una bona notícia per al teatre i per a Alcanar

Alcanar trau un concurs d'idees per ampliar l'auditori José Valls
NOTES DE PREMSA
 
L’Ajuntament d’Alcanar ha impulsat un concurs d'idees, en forma d'avantprojecte, per a la contractació de la redacció del projecte bàsic de rehabilitació i ampliació del teatre-auditori "José A. Valls", per sistema de concurs de projectes, amb intervenció de jurat i per procediment obert.
Les idees que es presentin al concurs hauran d’adequar-se al plec de clàusules administratives i tècniques publicat per l’Ajuntament. Haurà de ser una proposta d’avantprojecte que es pugui traslladar posteriorment a un projecte tècnic. El termini de presentació de propostes finalitza el proper 9 de novembre.
La persona o empresa guanyadora rebrà com a premi l’adjudicació de la redacció del projecte bàsic per un import de 15.000€ (IVA inclòs), i aquesta es comprometrà a entregar el projecte en un termini màxim de 45 dies. L'Ajuntament ha posat com a condició al plec que l’equip guanyador mantingui reunions amb les entitats i col·lectius locals que fan ús d’aquest equipament perquè puguin exposar les seves necessitats i es tinguin en compte.
L’ajuntament preveu durant l’any vinent adjudicar la redacció del projecte executiu. L’objectiu de l’obra és rehabilitar l’edifici existent i ampliar-lo a partir d’uns terrenys annexos que són de titularitat municipal. Aquest equipament municipal estarà destinat a activitats culturals, com ara representacions teatrals, concerts, conferències o seminaris, així com a usos diversos. Yvette fibla, regidora d’Urbanisme, es mostra satisfeta, “hem fet el primer pas perquè aquest equipament cultural tan necessari per al nostre poble sigui una realitat”. També considera que tenir el projecte bàsic de l’Auditori Municipal “ens permetrà accedir a pròximes subvencions que ajudaran a finançar aquesta important inversió”. Pel que fa al tipus de convocatòria, vol matisar que “hem cregut oportú licitar-ho com a concurs d’idees per a no prioritzar només l’oferta econòmica, sinó també altres criteris, com ara la proposta de rehabilitació d’un edifici amb caràcter emblemàtic, funcional, auster i eficient energèticament.